Bramborový bochníček
Lákavý bochníček má kávově nahořklou tmavou kůrku, světlou střídu, žlutavou použitými bramborami. Je velice voňavý, a díky bramborům vydrží měkký i další dny, až do snědení. A ta chuť! Chléb chutná namazaný, stejně jako přikusovaný třeba ke guláši.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 8 456 kJ / 2 021 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,15 g |
Tuky | 11,59 g |
Vláknina | 23,87 g |
Cholesterol | 15 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 402,11 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento a další moje recepty najdete na mém webu www.pekarnomanie.cz
Tip k receptu: Soli dávám do těsta více, protože vařím brambory ve slupce v neosolené vodě. Pokud použijete brambory, které zbyly od oběda, ty už osolené jsou. Pak dejte do těsta soli jen 10 g.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 4. 2024 09:30
26. 4. 2024 08:17
25. 4. 2024 21:40
25. 4. 2024 11:58
25. 4. 2024 11:35
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí karlovarské rohlíky
Přidáno před 4 hodinami
Placičky s kopřivami
Přidáno před 7 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 8 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 11 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
RabaRoman uvařila před 20 minutami
Sirup z květů černého bezu
Mishishe1 uvařila před 29 minutami
Vepřová plec na hořčici
harvel uvařil před 43 minutami
Kynuté jahodové knedlíky
marketakostova uvařil před 4 hodinami
Rychlý fazolový guláš
dyll3n uvařila před 4 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Misulka12 uvařila před 5 hodinami
Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
Christine uvařil před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
maja.pavlickova@centrum.cz uvařil před 7 hodinami
Závin z listového těsta se salámem a sýrem
Ivcatkoo uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborový salát a časté chyby při jeho přípravě: Poradíme, jak jim předejít
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Staročeské smažené kosmatice: Květy černého bezu se dají připravit nasladko i naslano podle snadných receptů
Další recepty
Suroviny: voda, sladěnka, droždí čerstvé, mouka chlebová pšeničná, kefír, voda, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, brambory, kmín drcený, sůl
Bramborový bochníček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BB6On
5 názorů