30 g | máslo | |
1 ks | žloutek | |
1 ks | cibule | |
2 lžíce | kečup | |
2 lžíce | hořčice plnotučná | |
1 lžička | drcený kmín | |
1-2 lžíce | worcestrová omáčka | |
500 g | bedla | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý pepř | ||
mletá sladká paprika |
Bedly očistíme a i s nožičkami nakrájíme na malé kousky. Na másle, ale můžeme použít i olej, je asi 10 minut podusíme pod pokličkou. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno a přidáme k bedlám, které mezitím vychladly. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Ochutíme hořčicí, kečupem, worcestrovou omáčkou, drceným kmínem, solí, pepřem a mletou sladkou paprikou. Uvedené množství lžic v receptu je pouze orientační. Jako poslední vmícháme do bedlového tataráku syrový žloutek a necháme v lednici vychladit. K bedlovému tataráku se výborně hodí topinky potřené česnekem.
Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat
Češi jsou národem houbařů. Říká se, že všechny houby jsou jedlé, některé však pouze jednou. Ale zanechme černého humoru a ponořme se do článku, který nám přiblíží houby z té zdravotní a kuchařské stránky.
Autor:Hanka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena