Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čertovská roláda

Čertovská roláda se bude perfektně hodit pro období Mikuláše a skvěle vám osladí první adventní týden. Karamelová náplň s oříškovo-čokoládovým krémem, oplatkami a arašídy nabízí netradiční chuťovou kombinaci.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zdenkapolanska

Středně náročný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 15 min

105 min (90 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky ušleháme s mletým a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme mléko, olej, prosátou mouku, smíchanou s kypřicím práškem a kakaem a nakonec sníh ušlehaný z bílků. Krok 2: Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 15-20 minut. Krok 3: Horký piškot překlopíme na pocukrovanou utěrku, stáhneme papír a smotáme. Než roláda zchladne, připravíme náplň. Krok 4: Karamelové Salko ušleháme s máslem a Nutellou, vmícháme pomleté arašídy a Tatranky a nakonec přilijeme rum. Krok 5: Vychladlý piškot potřeme náplní, zavineme a roládu posypeme kakaem. Krok 6: Necháme několik hodin odležet v lednici.

TIP: Obrácená jablková roláda

Zveřejněno 18. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čertovská roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO5k1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čertovská roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO5k1

Suroviny:
vejce, mléko, olej, cukr moučkový, mouka hladká, cukr vanilkový, kypřící prášek do pečiva, kakao, salko karamelové, máslo, nutella, tatranka, nesolené arašídy, rum

Přidat fotografie receptu