2 stroužky | česnek | |
5 dkg | tuk | |
1 ks | cibule | |
2.8 l | voda | |
1 lžička | grilovací koření | |
4 dkg | hladká mouka | |
1 ks | tenký párek | |
20 dkg | žlutý hrách | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
petrželka | ||
mletý pepř | ||
sušená majoránka |
Předem namočený žlutý hrách uvaříme doměkka a prolisujeme. Připravíme si na tuku cibulovou jíšku, okořeníme pepřem a grilovacím kořením. Rozředíme ji trochou vody, vlijeme do polévky a povaříme 10 minut. Před koncem varu okořeníme česnekem utřeným se solí a majoránkou. Do hotové hrachové polévky vložíme na kolečka nakrájený tenký párek a necháme prohřát. Dobrou hrachovou polévku dochutíme petrželkou. Dobrá hrachová polévka skvěle zasytí a není těžká na přípravu.
Tradiční smažený kapr krok za krokem
Recept na vánoční klasiku - kapr v trojobalu krok za krokem.
Jak zabít a vykuchat vánočního kapra
Při Štědrovečerní večeři nesmí chybět v žádné české domácnosti ryba! Pokud jste si troufli přinést domů živého kapra, jistě se vám bude hodit pár rad k jeho zpracování.
Autor:Jiří Kropáček
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena