80 g | dýňové pyré | |
120 ml | ovesné mléko | |
100 g | Hladká mouka nebo špaldova | |
1 lžička | kypřící prášek bez fosfátů | |
1 lžička | mletá skořice | |
2 lžíce | třtinový cukr | |
2 lžíce | Olej na pánev |
Nejdříve si připravíme dýňové pyré. Dýňi rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme. Dáme do hrnce s vodou, přidáme cukr a vaříme do měkka. Uvařenou dýňi rozmixujeme tyčovým mixérem do pyré.
Do mísy nasypeme mouku, skořici, třtinový cukr a kypřící prášek a zamícháme. Poté nalijeme ovesné mléko, dýňové pyré a metličkou vyšleháme a necháme pár minut odstát.
Na pánev nebo na lívanečník nalijeme trochu oleje a tvoříme lívance, které smažíme z obou stran.
Na zdobení dýňových lívanců můžeme použít kokosový jogurt, který skvěle doplní brusinky a javorový sirup.
Sladké dýňové bábovičky krok za krokem
Dýňové bábovičky jsou skvělou volbou, jak přivítat podzimní období a jeho typické chutě do své kuchyně. S kombinací dýně a koření vytváří tento dezert dokonalou sladkou chuť podzimu. Dejte se do práce a užijte si tuto sladkou pochoutku k šálku horkého nápoje.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena