těsto | ||
---|---|---|
350 g | dýně Hokaido | |
200 g | špaldová hladká mouka | |
1 ks | vejce | |
2-3 stroužky | česnek | |
2 lžíce | majoránka | |
2 špetky | sůl | |
150 g | tvrdý sýr |
Dýni oloupeme a nastrouháme do mísy na jemném struhadle. Přidáme vejce, sůl, majoránku, prolisovaný česnek a špaldovou mouku. Můžeme přidat také trochu nastrouhaného tvrdého sýra nebo nivu. Velkou lžící nabíráme těsto a klademe na plech vyložený pečicím papírem hromádky, které upravíme do podoby placek.
Dýňové placky vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 - 190 °C asi 40 minut dozlatova.
Dýňové placky z trouby jsou lehčí variantou smažených placek.
Thajsko, Indie i Amerika: Dýně a její zpracování ve světových kuchyních
Dýně známe jako báječnou podzimní dekoraci, ale mnozí z nás nedají dopustit ani na zdravé a chutné dýňové pokrmy. Na zahradách dýně působí tak trochu jako rozpínavý plevel, ale nakonec jsme rádi za úrodu plodů, které při správném skladování mohou vydržet až do jara. A česká kuchyně rozhodně není jediná, ve které má dýně na podzim stálé místo ve zpracování.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena