!TIP
Hovězí guláš je samozřejmě ten nejlepší. Ale guláš můžeme uvařit i z masa vepřového, drůbežího nebo ze zvěřiny. A základem každého dobrého guláše je samozřejmě pořádná dávka cibule.
Kolik cibule patří do guláše a jak připravit dobrý cibulový základ
Guláš kraluje klasikám české kuchyně. Jeho základem je maso plné kolagenu a chuti i správně připravená cibule. Otázka „kolik cibule do guláše“ se diskutuje často. Odpověď však není jednoznačná a závisí na typu připravovaného pokrmu. Jaká jsou pravidla, která zaručí dokonale hustý a chutný guláš?
Které hovězí maso se hodí na guláš a proč vybrat přední hovězí?
Z jakého masa uvařit guláš? Výběr je široký: guláš může být hovězí, vepřový, krůtí i zvěřinový. Tradičně se však guláš připravuje z předního hovězího, které dlouhým varem zajistí bohatou chuť omáčky.
Správný výběr masa, dlouhé smažení cibule a voňavá paprika. Snad u žádného jiného pokrmu se nedá tolik experimentovat jako právě u guláše. Odvaha kombinovat se vyplatí, kromě masa a papriky můžeme přidat řadu dalších surovin.
Autor:petr.ekart
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena