Jarní těstoviny
S přicházejícím jarem můžeme využít dary přírody a do jídla přidat čerstvé listy rostlin, třeba medvědího česneku a šťovíku. Směs lístků stačí smíchat s uvařenými těstovinami a rozpuštěným máslem, výsledkem bude výborné jídlo svěží chuti.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 394 kJ / 1 050 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,14 g |
Tuky | 19,40 g |
Vláknina | 7,25 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 185,16 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těstoviny uvaříme v osolené vodě.
Krok 2: Na pánvi rozpustíme máslo. Do něj vmícháme scezené těstoviny. Ochutnáme a podle chuti dosolíme a opepříme.
Krok 3: Jarní lístky natrháme (kopřivy nejprve spaříme), překrájíme, lehce promícháme. Přidáme je k těstovinám.
Krok 4: Na talíři posypeme hlavičkami sedmikrásek.
Zveřejněno 23. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jarní těstoviny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wprp8
Moje poznámka
Jarní těstoviny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wprp8
Nejnovější recepty
Kuřecí závin à la kebab
Přidáno před 7 hodinami
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 21 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno 4. 7. 2025 09:01
Meruňková buchta s drobenkou
Přidáno 3. 7. 2025 13:01
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Falešný španělský ptáček
hlavek.lukas před 4 minutami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
1anoli1 před 9 minutami
Letní moučník
Marcela0123 před 45 minutami
Jogurtový koláč s tvarohem, ovocem a drobenkou
Ennia před 1 hodinou
Bramborová polévka s fazolovými lusky a koprem
limosek před 1 hodinou
Ovocné řezy s pudinkem
Birdmann před 1 hodinou
Rýnská roštěná
evosheek před 2 hodinami
Boloňské špagety
Hahan před 2 hodinami
Bezé ořechová roláda se šlehačkou
Jandulka13 před 3 hodinami
Suroviny:
těstoviny,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
Komentáře (5)