2-3 lžíce | med | |
1 miska | borůvky | |
1 ks | vanilkový lusk | |
2-3 lžíce | třtinový cukr | |
600 g | řecký jogurt |
Řecký jogurt vyklopíme do mísy a promícháme. Z citronu vymačkáme šťávu, z rozříznutého vanilkového lusku vydlabeme semínka. K řeckému jogurt přidáme med a třtinový cukr. Sladíme podle vlastní chuti. Dle mého jsou 2 - 3 lžíce medu s 2 - 3 lžícemi třtinového cukru zcela dostačující. Dále přidáme vydlabaná semínka z vanilkového lusku a citronovou šťávu. Směs na jogurtovou zmrzlinu důkladně promícháme. Můžeme i prošlehat, zmrzlina bude nadýchanější. Vyzkoušíme a podle potřeby ještě dosladíme. Nakonec vmícháme borůvky. Borůvky předem důkladně omyjeme a necháme okapat. Hotovou směs na jogurtovou zmrzlinu přelijeme do vhodné nádoby a vložíme do mrazáku. Zmrzlinu každou půlhodinu promícháme, aby nám během mražení příliš neztvrdla. Případně použijeme zmrzlinovač. Zhruba za 5 - 6 hodin by měla být připravena k podávání. Jogurtovou zmrzlinu s borůvkami podáváme jako osvěžující dezert v letních dnech.
Ovocné osvěžení z dozrávajících jahod: Domácí zmrzlina, nanuky i sorbet
Jahodová sezóna je před námi, tak si ji pojďme pořádně užít. Naučíme vás nejen domácí jahodovou zmrzlinu, ale i zdravější a lehčí sorbet, jahodové nanuky a úžasně jednoduchou jahodovou dřeň.
Recept na třešňovou zmrzlinu s kousky čokolády krok za krokem
Letošní úroda je na třešně bohatá. Léto přímo vybízí k přípravě třešňové zmrzliny, která nás osvěží. Připravíme si ji krok za krokem.
Borůvkový koláč s tofu krok za krokem
Z tofu se dají vytvořit i výborné sladké moučníky. Pojďte se o tom přesvědčit a upečte si s námi vynikající borůvkový koláč.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena