Kapří karbanátky z Rozkoše
Kapr je pro mnohé rybou pouze vánoční. Avšak z jeho masa můžeme vytvořit i další chutná jídla. Příkladem jsou tyto smažené kapří karbanátky s kořením. K podávání se pak skvěle hodí třeba bramborová kaše.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 001 kJ / 717 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,35 g |
Tuky | 25,08 g |
Vláknina | 4,58 g |
Cholesterol | 546 mg |
Sodík | 3,74 g |
Sůl | 9,23 g |
Sacharidy | 38,88 g |
Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 11. 2023 20:48
Jaromira18: to já to mám bez práce - dostanu čisté filety, přebrané vnitřnosti a očištěnou hlavu....
5. 11. 2023 09:09
Nadja: Manžel kapra pouze vykuchá, ostatní si dělám sama. Máme štěstí, že kapra máme všichni rádi a dělám ho často, přesto o Vánocích ho jíme s velkou chutí, jako by jsme ho jedli poprvé.
4. 11. 2023 19:37
Jaromira18: děkuji. Mně Petr kapříka vyfiletuje a do mrazáku dávám filety vcelku - z celého kapra mám 2 ks a každý zabalím zvlášť. Pak si mohu vzít, kolik potřebuji a teprve potom krájím na porce. Tak až vyzkouším karbanátky, tak budu ještě odkrajovat hřbety.
Synové kapra nemusí, Petr jen o vánocích, já tak ještě 1 - 2x v průběhu roku. Dokud žil přítel, tak jsme měli kapříka častěji, on ho měl rád a klidně snědl půlku k obědu. Pro něj jsem dělala v průběhu roku i rybí polévku, ale mně stačí jen na vánoce. Ještě vnuk měl rád kapra i polévku, ale už od loňska nechtěl nic. Karbanátky by si možná dal.
Synové kapra nemusí, Petr jen o vánocích, já tak ještě 1 - 2x v průběhu roku. Dokud žil přítel, tak jsme měli kapříka častěji, on ho měl rád a klidně snědl půlku k obědu. Pro něj jsem dělala v průběhu roku i rybí polévku, ale mně stačí jen na vánoce. Ještě vnuk měl rád kapra i polévku, ale už od loňska nechtěl nic. Karbanátky by si možná dal.
4. 11. 2023 18:46
Nadja: Pokaždé, když mi manžel přiveze kapra, tak odříznu ocas až kde začínají dlouhé kosti a odříznu hřbet od spodní části kapra. Pak to beru podle potřeby. Na Vánoce obaluji pouze co mají dlouhé kosti. Na sekáčku jsem to nezkoušela, ale na mašince ano, ale dvakrát jsem to přemlela.
4. 11. 2023 16:46
Jaromira18: děkuji za Tvé zkušenosti. Myslíš, že kdybych místo mletí dala maso do mixeru (mám Ronic a je to spíše sekáček), že by tam Y pak nebyly znát? Ruční mašinku mám na chatě a chtěla bych to jen vyzkoušet, tak se mi nechce mašinku převážet. A také mám jen 3 filety z kaprů - tak bych použila jen tu horní část z filetu s Y, a spodní, kde jsou jen velké kosti, bych nechala na trojobal (mám je v mrazáku již na vánoce).
4. 11. 2023 15:32
Nadja: Manželovi to krájím 2- 3 mm od sebe až ke kůži. Ostatní tam ty kostičky cítili, ať je to co nejlépe upečeno, tak by to nakrájené nejedli, ani já. Na karbanátky to krájím na tenké plátky a namelu na jemno. Kostičku zatím nikdo nenašel.
4. 11. 2023 12:25
Jaromira18: Zaujaly mne Tvoje karbanátky - kdysi jsem kupovala podobné ve Frionoru, moc jsme je milovali, ale pak je přestali prodávat. Asi nebyly z kapra, ale z mořských ryb. Kapra občas míváme a ráda bych z něj karbanátky udělala, ale bojím se Y kostiček, že se dobře neumelou. Asi předloni jsem zkoušela podle rady p. Stupky tu část s Y před obalováním nakrojit na co nejtenčí plátky, aby se Y překrájely, ale stejně jsem tam kostičky cítila.
4. 11. 2023 09:28
Také bych si pochutnala, dělávám z kapra (i jiných ryb) podobně kuličky nebo šišky hlavně pro děti, jelikož se nemusí bát kostí. recept se mi líbí
3. 11. 2023 19:29
Anna Kocikova: Drahuško moc a moc ti děkuji.
3. 11. 2023 19:20
Já bych si pochutnalaKarbanátky nebo sekanou dělávám z rybího filé,ale z kapříka musely být hezky vońavé
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 1 hodinou
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Právě bylo uvařeno:
Domácí bramborové gnocchi
Renaj uvařila před 23 minutami
Kadlikův "koziňon" z květů bezu
Alicia8 uvařil před 45 minutami
Bramborový guláš II.
Stokynka uvařil před 1 hodinou
Hrnková buchta (s čímkoliv)
LucieMatouskova uvařila před 1 hodinou
Koláče po babičce
pechulike uvařila před 3 hodinami
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 5 hodinami
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 6 hodinami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 6 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 14 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Naporcovat kapra na podkovy, připravit filety a z nich porce na smažení, stejně jako odstranit kůži - to vše nás naučí názorné video
Pět znamení horoskopu, která vyšvihnou nejlepší guláš: Panny překvapí chalupářským se špekáčky, Štíři připraví ostrý mexický
Jak se vaří bramborová kaše? Jak snadno připravit celerovou, mrkvovou a dýňovou variantu
Další recepty
Suroviny: maso, žloutek, hořčice plnotučná, sůl, koření na mleté maso, omáčka worcesterová, pepř mletý, cibule, strouhanka, mouka hladká, mouka hladká, bílek, strouhanka, olej
Kapří karbanátky z Rozkoše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR0RR
10 názorů