Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kopřivová polévka

Příroda se zelená a v objevuje se také spousta jarních bylinek, které mají pozitivní vliv na naše zdraví. Mezi ně patří také mladé kopřivy, které v kuchyni naleznou své využití. Připravit z nich můžete třeba smetanovou kopřivovou polévku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kopřivy důkladně omyjeme a nastříháme pouze listy, které povaříme ve vodě. Poté kopřivy scedíme a v sítku propláchneme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme a prolisujeme. Krok 2: V hrnci na másle zpěníme cibuli, zalijeme vývarem, přidáme kopřivu, česnek, osolíme a opepříme. Chvíli povaříme, poté polévku rozmixujeme. Krok 3: Přidáme rozšlehané vejce a necháme srazit. Polévku zjemníme smetanou pokojové teploty, už nevaříme, pouze prohřejeme. Krok 4: Na talíři podáváme každou porci ozdobenou opečenými krutonky.

TIP: Kopřivy v naší kuchyni - rady a tipy na využití

Zveřejněno 18. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kopřivová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpxjm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kopřivová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpxjm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kopřivy, máslo, cibule, vývar masový, česnek, smetana na vaření, vejce, chléb toustový tmavý

Přidat fotografie receptu