Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 161 kJ / 1 711 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,68 g |
Tuky | 164,70 g |
Vláknina | 24,66 g |
Cholesterol | 143 mg |
Sodík | 842 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 34,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Porce králíka prošpikujeme, osolíme, posypeme tlučeným jalovcem a opečeme ze všech stran na sádle.
Krok 2: Opečená stehna přendáme do zapékací nádoby a do výpeku na pánev přidáme nakrájenou cibuli, zbytek slaniny a nasekaný česnek.
Krok 3: Orestujeme do světle hněda a přidáme ke stehnům, dále přidáme koření a zalijeme vývarem. Přikryjeme pokličkou a pečeme asi 2 hodiny na 190 °C. Maso musí být měkké a oddělovat se od kosti.
Krok 4: V polovině pečení maso obrátíme a přidáme očištěné nakrájené houby. Dále pečeme již odkryté.
Krok 5: Měkké maso vyjmeme, z výpeku odstraníme koření, vysmahneme a zaprášíme moukou, opražíme a podlijeme trochu vývarem, povaříme. Vrátíme stehna a prohřejeme.
Krok 6: Jako příloha se hodí malé bramboráčky.
Zveřejněno 12. 3. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krakonošův králík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERlNW
Moje poznámka
Krakonošův králík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERlNW
Nejnovější recepty
Těstovinový salát s lososem a olivami
Přidáno před 10 hodinami
Bábovičky z dětské krupičky
Přidáno před 10 hodinami
Koláč s květákem a šunkou
Přidáno před 10 hodinami
Placičky ze salátu s vejcem
Přidáno před 10 hodinami
Jarní bramborový salát s ředkvičkami a koprem
Přidáno před 12 hodinami
Polský mazurek
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová pomazánka se šunkou a vejci
adelaku před 8 hodinami
Štavnatá medium well panenka na česneku s bylinkami
ReceptyOdTondy před 8 hodinami
Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child
Zuzkamo před 9 hodinami
Čočková polévka z červené čočky trochu jinak
Bubik001 před 10 hodinami
Jablkový perník
vera64 před 10 hodinami
Nakládané ředkvičky
Capri1412 před 10 hodinami
Pečené vepřové koleno
Kveta58 před 10 hodinami
Rychlá buchta s tvarohem a povidly - chuť jako hanácké koláče
VeraPra před 10 hodinami
Banánové vafle
PetrZappa před 11 hodinami
Kaše z ovesných vloček
PetrZappa před 11 hodinami
Suroviny:
stehno králičí,
slanina,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
cibule,
česnek,
houby čerstvé,
sůl,
jalovec,
sádlo,
vývar masový,
mouka hladká
Komentáře (4)