Králík na víně se smetanou a játry
Králičí maso se podává zpravidla při slavnostních příležitostech. Maso je dobré prošpikovat, aby nebylo suché a během pečení jej obracet a přelévat výpekem. K masu je vhodná také smetanová omáčka a jako zpestření také restovaná játra na másle.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 604 kJ / 1 339 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,87 g |
Tuky | 124,37 g |
Vláknina | 4,70 g |
Cholesterol | 193 mg |
Sodík | 1,75 g |
Sůl | 4,35 g |
Sacharidy | 26,26 g |
Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 9. 2023 13:25
Marie Svarcova: Maruško moc děkuji. Když mám dostatek domácích králíků snažím se je dělat na různé způsoby, aby se nám nepřejedly.
22. 9. 2023 09:07
obdivuji ty tvé recepty na králíky 100 x jinak a vždy dobré
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 1 hodinou
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 5 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 8 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Právě bylo uvařeno:
Pečené vepřové koleno
Hadryk uvařil před 56 minutami
Balkánská pomazánka s pórkem
jjirka uvařil před 1 hodinou
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
adamos uvařila před 1 hodinou
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
denitek uvařila před 2 hodinami
Kuře à la husa
Gregusa uvařila před 4 hodinami
Poctivá květáková polévka
TondaJ uvařila před 4 hodinami
Smažené tvarohové koblížky
Wikki uvařil před 5 hodinami
Listové mřížky s pudinkem a ovocem
Olminka uvařila před 6 hodinami
Rybí filé v těstíčku
Maykl83 uvařila před 6 hodinami
Výborný čočkový salát
dolja uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 nejlepších receptů na knedlíky: Vyzkoušejte houskové, bramborové i karlovarské - svého favorita si jistě najde každý
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Špikování masa je snadné a rychlé. Naše video vám ukáže správný postup
Další recepty
Suroviny: králík, sůl, pepř mletý, slanina, máslo, cibule, bobkový list, pepř, koření nové koření, víno bílé, mouka hladká, smetana, hořčice plnotučná, játra králičí, máslo, sůl, pepř mletý
Králík na víně se smetanou a játry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPwjg
2 názory