těsto | ||
---|---|---|
1 | vejce | |
0.5 hrnku | máslo | |
2 lžíce | kakao | |
6 lžic | cukr moučka | |
1.5 hrnku | hladká mouka | |
1 lžička | citronová kůra | |
1 hrnek | mleté ořechy | |
0.5 balíčku | skořicový cukr | |
náplň | ||
0.5 hrnku | máslo | |
4 lžíce | rum | |
4 lžíce | cukr moučka | |
1 hrnek | mleté ořechy |
V míse smícháme mouku, ořechy, cukr moučka i cukr skořicový a kakao. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a zapracujeme máslo a vejce. Vzniklé těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme alespoň hodinu uležet v lednici. Mezitím si vymažeme formičky na ořechy rozpuštěným máslem. Z těsta odebíráme malé kousky, které vmáčkneme do formiček a skládáme na plech. Ořechy pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 8 minut na 180 °C. Ještě teplé hotové ořechy lehce z formiček vyklepneme a necháme vychladnout. Náplň si připravíme vyšleháním másla s cukrem, do kterého vmícháme rum a mleté ořechy. Náplní plníme polovinu ořechů, na kterou přiklopíme zbylé půlky ořechů. Upečené ořechy není nutné nechat dlouho odležet. Můžete je upéci i den předem.
S pečením jdeme do finále: Recepty na luxusní vánoční cukroví
Tradice nám praví, že na vánočním stole by mělo být sedm druhů cukroví. Všichni máme své oblíbené druhy, od těch nejtradičnějších přes moderní a zdravé až po ty, které stihneme připravit na poslední chvíli. Nejlepší cukroví je pak samozřejmě to, u něhož nešetříme na kvalitě surovin.
Autor:Hanka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena