Kváskové lívance s vanilkou a perníkovým kořením
Pokud jste také propadli kváskování, určitě vás potěší, že kvásek využijete i ve sladké kuchyni. Kváskové lívance sice zaberou více času, jejich skvělá chuť a pěkná vůně vám to ale vynahradí.
Postup přípravy
Krok 1: Ráno připravíme rozkvas. Lžíci aktivního kvásku smícháme v menší misce s 130 g žitné mouky a 130 g vody. Pořádně promícháme, zakryjeme igelitovým sáčkem a necháme na kuchyňské lince kvásek pracovat 9 (v létě to postačí) - 12 hodin (v zimě). Z rozkvasu dáme lžíci stranou pro příště.
Krok 2: V míse smícháme 250 g aktivního žitného kvásku s kořením, solí, vajíčkem, moukou, máslem a mlékem. Pečlivě promícháme a pokud by bylo těsto příliš husté, přilijeme ještě trochu mléka. Mísu zakryjeme sáčkem a dáme jej kynout přes noc do lednice.
Krok 3: Ráno vyndáme těsto z lednice a necháme jej 10 minut při pokojové teplotě. Pak rozpálíme pánev nebo lívanečník, potřeme jej ghí nebo olejem a usmažíme lívance z obou stran.
Zveřejněno 15. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kváskové lívance s vanilkou a perníkovým kořením
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yA1A
Moje poznámka
Kváskové lívance s vanilkou a perníkovým kořením
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yA1A
Nejnovější recepty
Ředkvičkové placičky
Přidáno před 1 hodinou
Linecký talíř
Přidáno před 6 hodinami
Povidlová bábovka s kokosem
Přidáno před 6 hodinami
Quinoa salát s kadeřávkem
Přidáno před 7 hodinami
Sýrové kuličky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 13 hodinami
Čočková polévka se zeleninou a bylinkami
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kanellbular - skořicové šneky
Nycka před 1 hodinou
Bezkonkurenční králík
veruskaberuszka před 1 hodinou
Svěží pomazánka z lučiny
tara23 před 1 hodinou
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
veronika_straka před 2 hodinami
Hrnková bábovka
v.jitka@email.cz před 2 hodinami
Vaječná tlačenka
Kristyna29 před 2 hodinami
Kávové řezy s tvarohem a marmeládou
Leni1970 před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Fitulka před 3 hodinami
Rybí filé se sýrem
Fitulka před 3 hodinami
Suroviny:
mouka žitná,
voda,
kvásek,
mouka celozrnna pšeničná,
sůl,
koření do perníku,
lusk vanilkový,
ghee,
máslo,
vejce,
mléko,
kůra citronová
Komentáře