Maková buchta s hruškami
Dobrý a vláčný makovec známe již od našich babiček, které ho často dělávaly. Když do něj ještě přidáme plátky sladkých hrušek, vznikne lahodný a zajímavý moučník. Přípravu navíc zvládne i začátečník.
Postup přípravy
Krok 1: V míse vyšleháme vejce, postupně přidáváme cukr. Šleháme do pěny, přidáme změklé máslo. Poté po trochách vsypeme mák. Přilijeme mléko, nakonec přidáme kypřicí prášek a mouku. Promícháme mixérem.
Krok 2: Troubu včas vyhřejeme na 180 °C. Hrušky očistíme a nakrájíme na plátky.
Krok 3: Na malý plech vyložený pečicím papírem nalijeme polovinu těsta, kterou poklademe plátky hrušek, a zakryjeme zbylým těstem.
Krok 4: Pečeme asi 20 minut.
Zveřejněno 5. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maková buchta s hruškami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kGPv
Moje poznámka
Maková buchta s hruškami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kGPv
Nejnovější recepty
Tvarohové knedlíky s jahodami
Přidáno před 1 hodinou
Plněná kuřecí prsa se šťouchaným smetanovým bramborem
Přidáno před 2 hodinami
Žampiony na smetaně s kuřecím masem - rychlovka
Přidáno před 11 hodinami
Nakládané ředkvičky v octě
Přidáno před 19 hodinami
Veganský pudink s rebarborou
Přidáno před 20 hodinami
Bramborová polévka s fazolovými lusky a koprem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí nudličky na kmínu
MamkaTerka před 1 hodinou
Bezová šťáva
Moanka před 2 hodinami
Krkovice pečená na bramborech
jtrecepty před 2 hodinami
Mrkvové řezy
Moanka před 3 hodinami
Zapečená brokolice s těstovinami
Anna.Milkova před 3 hodinami
Vepřové na houbách
MarinetteQueen3 před 3 hodinami
Tvarohová bublanina
Evculina84 před 14 hodinami
Bezový cheesecake
Jana2017 před 17 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Sahula před 20 hodinami
Laskonky jednoduché a křupavé
Hankali před 20 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
mák,
máslo,
cukr krystal,
kypřící prášek,
hruška,
mléko
Komentáře (1)