Příroda se probudila o něco dříve a už nyní máme možnost nasbírat si mladé smrkové výhonky. Dnes si z nich připravíme med, který je moc dobrý na průdušky.
Čerstvě nasbírané smrkové výhonky spaříme litrem převařené vody a necháme 2 dny louhovat.
Poté přecedíme a přidáme krupicový cukr. Vaříme, dokud med nezhnědne a nezhoustne.
Horký med ze smrkových výhonků ihned naléváme do sklenic, zavíčkujeme a otočíme víčkem dolů (lépe se tak chytne víčko). Necháme vychladnout.
Z jedné dávky jsou dvě sklenice medu ze smrkových výhonků. Je dobrý na průdušky. Výhonky se sbírají až do 15. května.
Foto: Shutterstock.com
Už kvetou! Skvělý a jednoduchý recept na pampeliškový med krok za krokem
Je čas pampelišek, je čas pampeliškového medu. Vyzkoušejte klasický recept, na který je třeba jen cukr, citron, voda a pampeliškové květy.
Jarní pokušení v podobě pampelišek: Uvařte z nich výborný med i polévku
Vařit a připravovat nejrůznější pochoutky nemusíme jen z drahých surovin. Už brzy na jaře probouzející se příroda nabízí spoustu možností - medvědí česnek, mladé kopřivy, pažitku, ale třeba i smetanku lékařskou, které lidově říkáme pampeliška. Obsahuje vitamíny A, B i C, ale také betakaroten, křemík, sodík nebo draslík. Navíc v ní najdete inulin – látku vhodnou pro cukrovkáře. Pojďme se podívat na pár receptů, díky kterým můžeme zařadit právě pampelišky do našeho jarního jídelníčku.
Vyhrajte automatický mixér na smoothie a pusťte se do jarní detoxikace!
Až se příroda probudí, budeme mít k dispozici již řadu bylinek, které hrají hlavní roli při pročišťování organismu. Poohlédněte se po kopřivě, pampelišce i šťovíku a nezapomeňte si zahrát o automatický mixér na smoothie značky Sencor, model SBL 7570SS.
autor tomtyna
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena