Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mini medovníky

Milujete medovník? Příprava není tak složitá, jak se na první pohled zdá. Předpečené pláty chutného těsta zvláční po prolití rumovým sirupem, lehounký krém a křupavá posypka z ořechů a zbylých okrajů plátů završí vzhled. Pochutnáte si!

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Eevous Eevous

Náročný

Doba přípravy 37 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 7 min

37 min (30 min příprava + 7 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie31 955 kJ /
7 638 kcal
Bílkoviny84,25 g
Tuky426,06 g
Vláknina19,50 g
Cholesterol 1,33 g
Sodík 6,79 g
Sůl0,36 g
Sacharidy813,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nad párou si v kovové misce vyšleháme krém z másla, cukru, vejce, medu a smetany. Krok 2: V další misce si smícháme mouku a jedlou sodu a přidáme teplý krém a kakao, mělo by vzniknout polotuhé těsto. Přikryjeme a necháme 15 minut odpočinout. Krok 3: Těsto rozdělíme na 5 stejných dílů a na pečicím papíře si vyválíme cca 1-2 mm silnou placku. Krok 4: Každý plát přeneseme i s papírem na plech a pečeme 5-7 minut (každý dle své trouby) při teplotě 180 °C. Po upečení necháme ztuhnout a poté vykrojíme obdélníkový tvar dle formy (zde je to forma o rozměru 18,5 cm x 22,5 cm). Krok 5: Zbytky těsta uschováme a společně s rozsekanými vlašskými ořechy nakonec posypeme vršek medovníku. Krok 6: Smícháme všechny suroviny na krém a vyšleháme do krémové konzistence. Řidší konzistence je lepší. Krok 7: Krém rozdělíme na 5 dílů, abychom měli na každé vrstvě stejné množství a zůstalo nám i na potření vršku dortu. Krok 8: Připravíme sirup a potřeme jím spodní plát medovníku, navrstvíme krém a přiložíme další plát korpusu. Sirupem potíráme z obou stran každý plát. Krok 9: Poslední plát pomažeme pátým dílem krému. Krok 10: Nakonec nasekáme 30 g vlašských ořechů a společně se zbytky z plátů posypeme vršek medovníku. Krok 11: Medovník necháme v lednici uležet 1-2 dny. Krok 12: Po uležení odřízneme kraje a krájíme na stejně velké kostky či obdélníky. Krok 13: Dozdobíme vlašskými jádry.

TIP: Desatero na téma medovník

Zveřejněno 21. 12. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mini medovníky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNzKA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mini medovníky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNzKA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, máslo, vejce, soda jedlá, med, smetana, kakao, ořechy vlašské, máslo, salko karamelové, cukr krystal, voda, rum, ořechy vlašské, ořechy vlašské

Přidat fotografie receptu