Opečený květák se slaninou a těstovinami
Klasické úpravy květáku jednomu brzy lezou krkem. Co takhle vyzkoušet nové variace? Tato zelenina skýtá mnoho možností. Můžeme jí podávat jako přílohu, hodí se k zapékání, uvaříte z ní fantastické polévky, ale skvělá je i ve špagetách.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 221 kJ / 292 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,04 g |
Tuky | 28,73 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 20 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,36 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Květák musí být na skus, nesmí být ani tvrdý ani rozblemcaný. Takto upravený květák chutná skvěle a jeho úprava netrvá dlouho. Hodí se jako příloha k masu a výborný je i samotný. Já jsem k němu orestovala zbytek těstovin a chutnalo to skvěle.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 2. 2024 10:50
magdalenka: Moc děkuji a doufám, že si pochutnáte.
2. 2. 2024 10:35
Krásny recept, vyzerá skvele táto úprava. Karfiol máme radi, ja ho už ani nesmažím, obyčajne iba pečiem, alebo uvarený s maslom a strúhankou baštíme. Najbližšie príde na radu tento recept.
2. 2. 2024 10:23
cathleen: To se nedivím, je to bašta
2. 2. 2024 10:08
RubyRom: to my také a nejraději smažený, předem vařený... A víš, jak to vždy skončí? Nevydržíme a ten uvařený květák po kouscích sníme jen tak, během dne a na chuť :omg:
2. 2. 2024 10:00
cathleen: Moc děkuji, máme rádi květák na různé způsoby
2. 2. 2024 09:56
Úžasný recept Moc ráda bych ho doma vyzkoušela, tak snad k tomu brzo dojde
1. 2. 2024 19:35
také jsem zkusila a je to moc dobré
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 41 minutami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 23 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 23 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Právě bylo uvařeno:
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 1 hodinou
Koláče po babičce
Brumaire uvařila před 1 hodinou
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 2 hodinami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 3 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 10 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 12 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 13 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 13 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 15 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Náš život s celiakií: Upekla jsem mandlový koláč podle receptu Josefa Maršálka. Áňa z něj byla nadšená
Další recepty
Suroviny: slanina anglická, cibule, česnek, olej, máslo, květák, sůl, pepř mletý
Opečený květák se slaninou a těstovinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ER0gv
7 názorů