Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pažitkové máslo

S ochucenými másly v lednici dokážete mnoho. Zjemníte omáčky, jednoduchá jídla posunete o stupeň výše. Jsou také skvělá při přípravě vegetariánských jídel, na těstoviny, grilovanou zeleninu, do crumble na zapečenou zeleninu a mnoho dalších.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

1. 6. 2023 13:22

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie7 782 kJ / 1 860 kcal
Bílkoviny1,75 g
Tuky205,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tohle je taková základní verze. Do másla můžete přidat česnek, nebo přidat jinou bylinku. V lednici vydrží cca týden. Já si ho dělám to těch tvořítek a část zamrazím. Vždy se hodí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

2. 6. 2023 07:21

:-)<3:yes::yes: nádhera, bylinkové máslo dělám ale květy mě také nenapadly přidat - skvělý nápad :yes::-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

1. 6. 2023 18:03

Taková krásná prezentace bylinkového másla i nápad,jak zužitkovat i květy pažitky si zaslouží hvězdičky:-8:-KMáslo mám,pažitku také,ale květy mi statečně okousává kocour:-D

RubyRom RubyRom

1. 6. 2023 17:48

Moc pěkné, ty květy se mi uvnitř moc líbí. Nikdy by mně nenapadlo dát je do jídla. Děkuji za inspiraci Miládko, určitě to vyzkouším. :-K:yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Suroviny: máslo, pažitka, pažitka, sůl

TopRecepty.cz

Pažitkové máslo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L974X