Pečený bůček s ovocnou salsou
Dobře upečený bůček je lahodné jídlo. Je šťavnatý, měkký, s křupavou a zlatavou kůží. Pivní směs mu dodá ještě lepší chuť. Plátky bůčku podáváme se sladkou kořeněnou salsou z ovoce a bílého vína.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 183 kJ / 2 912 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,68 g |
Tuky | 217,53 g |
Vláknina | 18,77 g |
Cholesterol | 348 mg |
Sodík | 2,61 g |
Sůl | 6,80 g |
Sacharidy | 102,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřový bok opláchneme a nakrájíme na silnější plátky. Vložíme do hrnce, zalijeme vroucí vodou a osolíme. Přidáme bobkový list, celý pepř a nové koření. Vaříme, pak vývar zredukujeme, maso i koření vyjmeme.
Krok 2: Do zbylého vývaru (asi 100 ml) vlijeme pivo, worcesterovou a sójovou omáčku. Přidáme med, kečup, prolisovaný česnek, jednu oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, trochu mletého pepře, podle chuti chilli omáčku a sůl.
Krok 3: Plátky masa rozložíme do pekáče, zalijeme pivní směsí, vložíme do předehřáté trouby a za častého přelévání výpekem upečeme.
Krok 4: Mezitím v pánvi rozehřejeme lžíci másla a zpěníme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené jablko, hrušku a pomerančovou kůru. Podlijeme vínem a podusíme. Dochutíme solí, cukrem a limetkovou šťávou. Okořeníme špetkou mletého pepře, zázvoru a skořice. Přebytečnou tekutinu vyvaříme.
Krok 5: Nakonec upečený bůček rozdělíme na talíře, doplníme ovocnou salsou a podáváme ozdobené snítkou bylinek a s čerstvým chlebem.
Zveřejněno 1. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený bůček s ovocnou salsou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2Ow3
Moje poznámka
Pečený bůček s ovocnou salsou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2Ow3
Nejnovější recepty
Špenátové karbanátky s tofu
Přidáno před 17 minutami
Aspiková vajíčka
Přidáno před 1 hodinou
Sladký pohár "aneb co se zbylou rýži"
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí retro směs Kohoutek
Přidáno před 11 hodinami
Kachna s jarní nádivkou
Přidáno před 16 hodinami
Vaječná tlačenka s červenou kapií
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí retro směs Kohoutek
Kaill před 40 minutami
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Charlotta před 9 hodinami
Strouhaný koláč
ZatkovicovaL@seznam.cz před 10 hodinami
Fazolková omáčka
Sahula před 12 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
pavlina.simr před 12 hodinami
Kuřecí játra s protlakem a zeleninou
alcerm před 13 hodinami
Hlíva ústřičná na paprice a fazolkách
mikii před 14 hodinami
Těsto na pizzu
zateckajosef6 před 14 hodinami
Boloňské špagety
Andyzvesnice před 15 hodinami
Cizrna na paprice s pórkem
Andyzvesnice před 15 hodinami
Suroviny:
bok vepřový bez kosti,
koření nové koření,
bobkový list,
pepř celý,
pivo světlé,
omáčka worcesterová,
omáčka sojová,
med,
kečup ostrý,
česnek,
cibule,
pepř mletý,
omáčka chilli,
sůl,
máslo,
cibule,
jablko,
hruška,
kůra pomerančová kandovaná,
víno bílé,
sůl,
cukr,
limetka,
pepř mletý,
zázvor,
skořice,
bylinky
Komentáře