Pestrá sekaná pečeně
Dobře připravenou sekanou je radost jíst. Každé sousto je šťavnaté a plné chuti. Tuto sekanou navíc obohatíme o kostičky cukety a papriky. Díky tomu bude sekaná na řezu krásně pestrá.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 618 kJ / 1 582 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,28 g |
Tuky | 107,09 g |
Vláknina | 8,90 g |
Cholesterol | 810 mg |
Sodík | 537 mg |
Sůl | 1,08 g |
Sacharidy | 31,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Papriku a cuketu očistíme, opláchneme a nakrájíme na malé kostičky.
Krok 2: Housku nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem. Přidáme mleté maso, vejce a oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Dále přidáme připravenou zeleninu, hladkou mouku a vše důkladně promícháme. Dochutíme solí, pepřem a podle potřeby zahustíme strouhankou.
Krok 3: Z hmoty vytvoříme šišku, přendáme ji do pekáče a podlijeme vodou. Vodou potřeme také povrch sekané a uhladíme ji. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 60 minut.
Krok 4: Upečenou sekanou necháme částečně zchladnout a nakrájíme ji na plátky.
Krok 5: Podáváme s bramborovou kaší a přeléváme výpekem.
Zveřejněno 4. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pestrá sekaná pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/689DQ
Moje poznámka
Pestrá sekaná pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/689DQ
Nejnovější recepty
Těstovinový salát s lososem a olivami
Přidáno před 4 hodinami
Bábovičky z dětské krupičky
Přidáno před 4 hodinami
Placičky ze salátu s vejcem
Přidáno před 5 hodinami
Jarní bramborový salát s ředkvičkami a koprem
Přidáno před 7 hodinami
Polský mazurek
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka z medvědího česneku
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová pomazánka se šunkou a vejci
adelaku před 2 hodinami
Štavnatá medium well panenka na česneku s bylinkami
ReceptyOdTondy před 3 hodinami
Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child
Zuzkamo před 4 hodinami
Čočková polévka z červené čočky trochu jinak
Bubik001 před 4 hodinami
Jablkový perník
vera64 před 4 hodinami
Nakládané ředkvičky
Capri1412 před 4 hodinami
Pečené vepřové koleno
Kveta58 před 4 hodinami
Rychlá buchta s tvarohem a povidly - chuť jako hanácké koláče
VeraPra před 4 hodinami
Banánové vafle
PetrZappa před 5 hodinami
Kaše z ovesných vloček
PetrZappa před 5 hodinami
Suroviny:
maso mleté,
cuketa,
paprika čerstvá červená,
cibule,
vejce,
houska,
sůl,
pepř mletý,
chilli,
strouhanka,
mouka hladká,
mléko
Komentáře (1)