Silvestrovský guláš
Guláš ze dvou druhů masa, který můžete připrat jak na silvestrovské veselí, tak i na další příležitosti. Restované maso pořádně okořeníme a podlijeme černým pivem, které dodá guláši chuť. Ten také ozvláštní kyselé okurky a nakládané cibulky.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 12. 2022 20:18
RubyRom: "Majoránku rozemnu mezi prsty a dávám dřív, aby se její chuť dostala do jídla a řádně se rozvoněla."
No, stejně jako radekhk: majoránku dávám až na závěr, aby se její chuť teplem nesnížila
...a protlak? Ten dávám i na zahuštění a také až nakonec, že aby neměl šanci změnit barvu
No, stejně jako radekhk: majoránku dávám až na závěr, aby se její chuť teplem nesnížila
...a protlak? Ten dávám i na zahuštění a také až nakonec, že aby neměl šanci změnit barvu
30. 12. 2022 15:59
Gulášek vypadá náramně a rozhodně potěší i jindy, nejen o Silvestru.
30. 12. 2022 15:03
Nutně jsem potřebovala zpracovat kousek hovězího, tak jsem ho přidala do guláše.
30. 12. 2022 14:48
radekhk: Nechápu proč máte v mém receptu absenci česneku, když ho tam mám. Proč bych dávala vodu, když dávám vývar, asi jste také přehlédl. Nakrájenou papriku nedávám v polovině vaření záměrně a už vůbec ne cibulky, to by se vše akorát rozblencalo, zeleninu máme rádi , když není jako bláto. Majoránku rozemnu mezi prsty a dávám dřív, aby se její chuť dostala do jídla a řádně se rozvoněla. A na otázku co že to je? No prostě guláš v jiné verzi no, jak známo gulášů je mnoho a tento je prostě trochu jiný než klasika.
Nenutím ho nikomu a každý ať si dělá po svém.
Nenutím ho nikomu a každý ať si dělá po svém.
30. 12. 2022 14:41
Marie Svarcova: děkuji
30. 12. 2022 14:32
parádní gulášek, dala bych si
30. 12. 2022 12:01
A to má být co???Tak trochu guláš ,tak trochu katův šleh, technologický postup jak kdyby to vařil učeň...paprika vždy do horkého tuku stejně jako protlak (když už tam musí být)..v silvestrovském guláši mne zaráží absence česneku ..papriky bych dal no v půlce varu stejně jako cibulky ,majoránku vždy na závěr a zalít to jen pivem bez vody , to už raději tu vodu a panáka silné pálenky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 8 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 8 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 9 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 9 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 1 hodinou
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 2 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 3 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 4 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 4 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 4 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 6 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jaké maso je nejlepší na guláš a jak ho chutně připravit. Poradíme i začátečníkům
Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky
Zvýraznit a vylepšit chuť guláše můžeme několika způsoby. Jedním z nich je dobrá paprika rozpuštěná v horkém tuku
Další recepty
Suroviny: sádlo, cibule, plec vepřová, roštěnec hovězí, sůl, pepř mletý, majoránka, česnek, chilli, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, pivo černé, vývar hovězí, paprika čerstvá červená, okurky sterilované, cibulky sterilované, chléb
Silvestrovský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o22m3
7 názorů