2 porce | skirt steak | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
čerstvě mletý barevný pepř | ||
rozmarýn | ||
česnek | ||
podle potřeby | ||
rostlinný olej | ||
máslo |
Maso by mělo mít pokojovou teplotu. Steak předem nesolíme, nepepříme, jen ho osušíme papírovou utěrkou a prsty do masa vetřeme olej. Takto připravený steak vložíme na rozpálenou pánev a zprudka opečeme. Do masa v žádném případě nepícháme, nedloubáme a k otáčení používáme zásadně kleště. Přidáme pár stroužků česneku a rozmarýn. Steak opékáme z každé strany asi 3 minuty, maso pak bude medium rare. Přidáme plátek másla a tukem z pánve steak párkrát přeléváme.
Takto upravený skirt steak přeneseme z pánve na prkénko a necháme 10 minut odpočívat, stačí ho jen lehce překrýt třeba alobalem. Je to důležité, aby se šťáva rozprostřela zpět do celého steaku a nevytekla na talíř po rozříznutí. Poté skirt steak osolíme, opepříme a krájíme šikmo na plátky. Podáváme s libovolnou salsou nebo lehkým salátkem.
Jak připravit šťavnatý steak? Zapomeňte na olej v pánvi!
Myslíte si, že umíte udělat dobrý šťavnatý steak? Možná, že fígle, které vám ukáže Václav Frič, šéfkuchař a majitel restaurace Na Pekárně v Čakovičkách, vás překvapí.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena