Máte rádi smaženou zeleninu plněnou sýrem a šunkou? Vyzkoušejte proto tento recept na chutný hlavní chod.
1 ks | celer |
1 lžíce | citronová šťáva |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
na obalení | |
2 ks | vejce |
strouhanka | |
50 ml | mléko |
hladká mouka | |
náplň | |
8 plátků | šunka dušená |
2 ks | Camembert |
podle potřeby | |
olej slunečnicový |
Velkou bulvu celeru očistíme a pokrájíme na kolečka o tloušťce asi 0,5 cm. Celer povaříme v osolené vodě s citronovou šťávou doměkka, ale nesmíme ho rozvařit. Kolečka celeru scedíme z vody, necháme dobře odkapat od vody a úplně vychladnout. Camembert příčně překrojíme na plátky a připravíme tenká kolečka okrouhlé dušené šunky. Mezi 2 kolečka celeru vložíme kolečko šunky, kolečko camembertu a zase šunku a vše spojíme párátky. Spojená kolečka celeru naplněného šunkou a camembertem obalíme v hladké mouce, potom ve vejcích rozšlehaných se solí a mlékem a potom ve strouhance. Obalený plněný celer smažíme z obou stran v horkém oleji do pěkné zlato-hnědé barvy. Smažený plněný celer dáme odsát na papírovou kuchyňskou utěrku a vyjmeme párátka. Smažený celerový řízek plněný camembertem a šunkou podáváme horký s vařenými novými bramborami přelitými čerstvým máslem a posypanými čerstvou petrželovou natí. Doplníme jemným zeleným listovým salátem anebo čerstvými rajčaty a tatarskou omáčkou.
Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře
Udělejte si smažený sýr, za který se údajně nestydí ani šéfkuchaři. Šéfkuchař restaurace Lokál - Marek Janouch - prozradil, že smažený sýr místo v oleji smaží na poctivém českém másle.
autor Libchen
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena