Kdo miluje těstoviny a bazalku, jako já, bude vařit často. Rychlé, syté, voňavé jídlo. Veganský recept.
500 g | mražené nebo čerstvé houby |
5 stroužků | česnek |
150 ml | rostlinné mléko |
1 lžička | škrob |
2 lžíce | rostlinný olej |
1-2 lžíce | bazalky |
2-3 lžíce | lahůdkové droždí |
500 g | špagety z tvrdé pšenice |
podle potřeby | |
---|---|
1 lžička | sůl |
1 špetka | černý mletý pepř |
Na oleji orestujeme nakrájené houby, přidáme prolisovaný česnek, až zavoní, zasypeme pokrájenou bazalkou, osolíme, opepříme, přikryjeme poklicí a 5 minut podusíme. V nemléce rozmícháme škrob a droždí. Houby jím zalijeme, necháme zhoustnout a máme hotovo. Špagety uvaříme podle návodu. Omáčka by měla být hustší, aby ze špaget nestékala a výraznější, aby se ve špagetách chuťově nerozplynula. Kdo je "bazalkovej", klidně dá bazalky více.
Recept byl vytvořen do SPLK - dělená strava podle L. Kořínkové. Patří do skupiny kytky + zelenina, volný graf. Pokrm si mohou dopřát i vegani.
Bazalka jako koření i lék: Znáte její odrůdy?
V našem jídelníčku se stále častěji objevuje bazalka, bylina výrazné vůně a chuti. Známe ji především z italské kuchyně, ve které je téměř nepostradatelná. Přinášíme vám proto první díl seriálu o bazalce, ve kterém se dozvíte o odrůdách bazalky. Které se hodí do kuchyně, případně jsou naopak ozdobné.
autor Obrmutr
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena