Štěpánská hovězí pečeně s kynutým houskovým knedlíkem
Na druhý svátek vánoční by na sváteční tabuli neměla chybět štěpánská hovězí pečeně. Šťavnaté hovězí maso, prošpikované uzenou slaninou, podávané s kynutým houskovým knedlíkem, se bude v ústech jen rozpadat.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 18 563 kJ / 4 437 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 287,75 g |
Tuky | 192,56 g |
Vláknina | 26,10 g |
Cholesterol | 1,80 g |
Sodík | 3,22 g |
Sůl | 7,61 g |
Sacharidy | 377,65 g |
Postup přípravy
-
Nakupujte potraviny s logem kvality a hrajte o 3× Škoda Karoq na rok a tisíce dalších cen! Více informací na akademiekvality.cz.
-
TIP Hovězí štěpánská se klasicky podává s houskovým knedlíkem. Jako přílohu ale můžete vyzkoušet bramborové knedlíky. Pro úsporu času je možné použít i bramborové knedlíky v prášku, u kterých si s označením Klasa můžete být jisti jejich kvalitou a chutí. Jako přílohu také můžete podávat rýži nebo těstoviny. Dobrou chuť!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 12. 2023 10:42
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 56 minutami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Právě bylo uvařeno:
Domácí bramborové gnocchi
Renaj uvařila před 8 minutami
Kadlikův "koziňon" z květů bezu
Alicia8 uvařil před 31 minutami
Bramborový guláš II.
Stokynka uvařil před 46 minutami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
LucieMatouskova uvařila před 1 hodinou
Koláče po babičce
pechulike uvařila před 3 hodinami
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 4 hodinami
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 6 hodinami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 6 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 13 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 16 hodinami
Další recepty
Suroviny: hovězí zadní, cibule, vejce, slanina uzená, mouka hladká, sádlo, sůl, pepř mletý, mléko, droždí čerstvé, vejce, mouka polohrubá, rohlík
Štěpánská hovězí pečeně s kynutým houskovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxl6k
1 názor