Recept na jemnou omeletu s bílým chřestem, která výborně chutná s čerstvou zeleninou a pečivem.
3 lžičky | olej |
3 ks | vejce |
1 lžíce | smetana |
0.5 ks | šalotka |
1 lžíce | čerstvá pažitka |
3 ks | bílý chřest |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř |
Stonky chřestu očistíme tak, že spodní dřevnaté části odřízneme. Vláknitou část chřestu škrabkou důkladně oloupeme a pak stonky nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 1,5 cm. Oloupanou šalotku (banánky) nakrájíme na jemná kolečka. Vejce rozšleháme v misce se smetanou a ochutíme solí a pepřem. Na pánvi v rozehřátém oleji zvolna restujeme šalotku a špalíčky chřestu 3 - 5 minut. Chřest musí být tak akorát na skus, nikoliv syrový nebo rozvařený. Pak přilijeme rozšlehaná vejce a omeletu necháme za občasného naklápění pánve ze strany na stranu zatáhnout. Před dokončením omeletu posypeme nasekanou pažitkou, přehneme na polovinu, přesuneme na talíř a ihned podáváme. Vaječnou omeletu s bílým chřestem můžeme podávát jako vydatnou snídani s pečivem, ale s vařeným bramborem také jako hlavní chod.
Umíte správně připravit vajíčka? Pozor na základní chyby!
Vaječné recepty jsou rychlé a vděčné - pochutná si na nich celá rodina od snídaně až po večeři. Pojďme se společně podívat na základní přípravu vajec natvrdo, na hniličku a vejce pošírované, které jsou součástí mnoha dalších pokrmů.
Hrátky s chřestem: V těchto úpravách vám bude stoprocentně chutnat
Chřest patří do stejné skupiny zeleniny jako cibule, česnek a pórek. Je dražší než ostatní druhy zeleniny, protože se pěstuje v malém množství a sklízí se ručně. Chřest má neopomenutelné léčivé i regenerační účinky. Připravte si podle našich receptů třeba výborné chřestoto, zkombinujte ho s vepřovou panenkou, telecím a zkuste i krémovou polévku s masovými knedlíčky.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena