Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječná tlačenka s červenou kapií

Vaječnou tlačenku nejčastěji připravujeme po velikonoční koledě. Vařená vykoledovaná vajíčka tak upotřebíme do směsi s okurkami, červenou kápií a salámem. Vše spojí majonéza a ochucená želatina. Barevná tlačenka je lahodnou večeří.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Uvařená a oloupaná vejce, okurky, kapie a salám nakrájíme na kostičky. Krok 2: Ve 100 ml vody necháme nabobtnat želatinu. Dalších 150 ml vody svaříme s bujónem a s kořením. Želatinu pak smícháme s vývarem. Krok 3: Vše smícháme dohromady. Nakonec přidáme majonézu. Ještě teplé plníme do srnčího hřbetu vyloženého alobalem nebo do užšího tlačenkového střeva. Dáme ztuhnout do lednice.

Zveřejněno 10. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječná tlačenka s červenou kapií

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJQEk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječná tlačenka s červenou kapií

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJQEk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, okurky sterilované, kapie červená, salám měkký, bujón, majonéza, želatina, voda, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu