I vegani si mohou dopřát toto oblíbené sladké jídlo. Buchtičky bez mléka a vajec, taktéž krém, úspěch zaručen.
těsto | |
---|---|
320 g | hladká mouka |
1 špetka | sůl |
0.5 ks | citron |
80 g | rostlinný olej |
200 g | rostlinné mléko |
25 g | třtinový cukr |
15 g | čerstvé droždí |
na potření | |
rostlinný olej | |
krém | |
600 ml | rostlinné mléko |
1 balíček | vanilkový pudinkový prášek |
1 lžíce | třtinový cukr |
1 lžíce | vanilkový cukr |
na ozdobu | |
čerstvé ovoce | |
čerstvá máta |
Vrhneme na přípravu těsta na veganské buchtičky. V míse smícháme mouku se špetkou soli, nastrouhanou citronovou kůrou a ve středu uděláme jamku. Do jamky nalijeme trochu mléka pokojové teploty, přidáme trochu cukru a rozdrobené čerstvé droždí. Necháme asi 15 minut stát a vzejít kvásek. Potom přidáme zbytek mléka a olej. Vypracujeme hladké a pružné těsto, které necháme na teplém místě kynout přibližně hodinu. Po hodině těsto dáme na vál a po větším množství rozšouláme na hada z něhož odkrajujeme zhruba 2 cm dlouhé kousky. Ty klademe do olejem vytřené formy a klademe jednu vedle druhé. I mezi sebou nezapomínáme potřít olejem, aby se nám neslepily při pečení dohromady. Necháme dalších 15 - 20 minut kynout a poté je pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 35 minut, až jsou na povrchu krásně zlatavé.
Během pečení buchtiček se pustíme do výroby krému. Rostlinné mléko nalijeme do hrnce, přidáme vanilkový i třtinový cukr a prohřejeme. Ve zbylém mléku rozmícháme vanilkový pudink a uvaříme podle návodu do zhoustnutí.
Veganské buchtičky podáváme na talíři přelité horkým krémem, zdobíme čerstvým ovocem, mátou a můžeme ještě pocukrovat. Ihned podáváme.
Sladké obědy do vaší kuchařky: 8 zaručených receptů na teplá sladká jídla
Teplé a sladké hlavní chody, které potěší nejen děti. Vždyť kdo by odolal buchtičkám se šodó, plněným bramborovým knedlíkům s ovocem nebo klasické žemlovce s jablíčky? Obědy ve sladké podobě jsou spíše českou specifikou, ale proč ne. Občas je každý z nás rád zařadí do jídelníčku. Zkuste tyto prověřené recepty.
Veganské meruňkové knedlíky krok za krokem
Domácí meruňkové knedlíky patří mezi oblíbenou letní klasiku. V tomto receptu vám ukážeme čistě rostlinnou variantu krok za krokem.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena