Oblíbená klasika ve veganské verzi. Tyto jahodové knedlíky si zamilují nejen děti, ale i dospěláci, kteří mají rádi sladké obědy.
270 g | bílé tofu |
250 g | polohrubá mouka |
2 lžíce | třtinový cukr |
100 ml | sojové mléko |
2 l | voda |
0.5 hrnku | strouhanka |
Bílé tofu nakrájíme na malé kostičky, dáme do mixéru, zalijeme rostlinným mlékem, přidáme 2 lžíce cukru a společně rozmixujeme do jemné hmoty. Do mísy nasypeme mouku a smícháme s připraveným tofu krémem a vypracujeme tuhé těsto.
Těsto rozválíme na pomoučněném válu a hrníčkem vykrajujeme kolečka, která plníme očistěnými jahodami. Pořádně zabalíme a vkládáme do vroucí vody. Po pár minutách knedlíky zamícháme, aby se nepřilepily ke dnu, poté co vyplavou na hladinu, vaříme ještě zhruba 3 minuty.
Mezitím si na pánvi opražíme strouhanku na posypání.
Hotové veganské jahodové knedlíky přelijeme máslem, posypeme strouhankou a cukrem. Ihned podáváme.
Veganské meruňkové knedlíky krok za krokem
Domácí meruňkové knedlíky patří mezi oblíbenou letní klasiku. V tomto receptu vám ukážeme čistě rostlinnou variantu krok za krokem.
Jahodové knedlíky na 7 způsobů: Kynuté, bez lepku i s tvarohem
Nostalgická vzpomínka na dětství a prázdniny, jedno z nejoblíbenějších sladkých českých jídel! První jahody v sezóně v opravdu chutné podobě. Vybrali jsme pro vás 7 receptů na domácí knedlíky, které si zaslouží vaši pozornost.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena