Recept na křehké a lahodné veganské kremrole.
1 balení | listové těsto (rozválený plát) |
6 lžic | moučkový cukr |
200 ml | rostlinná smetana ke šlehání |
Vyválené listové těsto nakrájíme na zhruba 5 cm široké proužky a namotáme ho na trubičky na kremrole. Začínáme vždy od nejširší části a pokračujeme směrem dolů. Namotané kremrole přendáme na plech a dáme je péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme zhruba 10 minut dozlatova. Po upečení necháme kremrole zchladnout a poté sundáme z trubiček.
Do mísy nalijeme rostlinou šlehačku a zhruba 5 minut mixujeme, poté přisypeme moučkový cukr a znovu mixujeme do nadýchané pěny. Hotovou šlehačku přendáme do cukrařského pytlíku a plníme trubičky z obou stran. Nakonec veganské kremrole pocukrujeme a můžeme podávat.
Skvěle vypadá i chutná: Veganský nepečený dort s malinami krok za krokem
Vynikající osvěžující dort, který je ideální do teplého počasí. Navíc je veganský a při přípravě nemusíte zapnout ani troubu. Krok za krokem vám ukážeme, jak ho připravit.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena