Recept na lehký veganský wrap plněný čerstvou zeleninou, domácím dresinkem a veganským kuřecím plátkem. Výborný tip na zdravý oběd, večeři i svačinu na cesty.
1 balení | kukuřízek Veto |
2 ks | tortilla |
100 g | čerstvý špenát |
4 ks | cherry rajče |
0.3 ks | okurka salátová |
1 ks | sojový jogurt |
1 lžička | citronová šťáva |
1 špetka | pepř a sůl |
2 lžíce | olej |
1 lžíce | grilovací koření |
1 stroužek | česnek |
Nejdříve si připravíme dresink do wrapu. Do bílého jogurtu prolisujeme stroužek česneku, osolíme, opepříme a přidáme lžičku citronové šťávy. Pečlivě dresink promícháme a dáme odležet do lednice.
Veganské plátky nakrájíme na nudličky, zakápneme olejem, přidáme lžičku grilovacího koření a promícháme. Na pánev nalijeme olej a na rozpáleném oleji orestujeme veganské nudličky.
Tortilly necháme chvilku opéct na sucho na pánvi a poté plníme připravenými surovinami. Nejdřív na tortillu naneseme připravený dresink, poté špenát, nakrájená cherry rajčata, okurku a nakonec přidáme opečené veganské plátky.
Tortilly opatrně zamotáme a můžeme ihned podávat. Připravíme si tak výborný lehký oběd, večeři či svačinku, kterou nepohrdnou ani děti.
5 surovin a trocha trpělivosti: Tak málo stačí k výrobě levných domácích tortill
Už jste někdy ochutnali domácí tortilly? Jsou výborné, snadné na přípravu a oproti kupovaným je cena zanedbatelná. Následně při jejich plnění můžeme experimentovat podle libosti.
Recept na tortillu s hráškovým pyré krok za krokem
Domácí tortilly jsme se naučili v jednom z minulých fotoreceptů. Dnes si je naplníme čistě zeleninovou směsí a výrazným sýrem feta.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena