Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zabíjačková polévka

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

3. 2. 2023 01:24

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

5. 2. 2023 15:24

Kdysi jsem uplácel řezníky pro trochu krve do PETky... :-(
Kdysi jsem krev prohnal mrazákem, ale nebylo to ono... :-(
Mám pochopení pro nostalgické vzpomínání v komentářích...:-K
No, než ale toto, tak spíše totok :-)
Račte si všimnout posledního řádku v surovinách ;-)

janky3 janky3

5. 2. 2023 11:56

Merylas (moderátorka): Asi máte lepší možnosti v nákupech. Já musím do městečka autem 14 km + 14 km zpět a využít mohu jen Penny, Lidl a teď nově Billu, pak dvě řeznictví. Všude je drahé maso, k tomu nafta. Takže když dostanu dopoledne sklenici krevního základu, uvařím polévku hned a hned si ji užiji. Kostka extra silného masového vývaru má úžasnou chuť, které bych pouhým vyvařením kostí i po zredukování nedosáhla. Ale samozřejmě je to každého rozhodnutí a také finančních možností. "Proti gustu žádnej dišputát." Hlavně že si pochutnáme a to je hlavní.:-8

Merylas Merylas (moderátorka)

5. 2. 2023 10:53

janky3: Tak je to věc možností, názoru a chuti každého z nás. ;-) Já u nás vepřové kosti koupím běžně, někdy mám vývaru více a tak ho zmrazím na pozdější použití. Právě, že do takových zabijačkových pokrmů bych nerada dávala nějaké vývary v kostce, spíš to, co se běžně používá při domácích zabijačkách.

janky3 janky3

5. 2. 2023 02:51

Merylas (moderátorka): Vepřové kosti a žebírka se hned tak neseženou a silný masový vývar v kostce je cítit masem, je nesrovnatelně lepší než masox a používám ho ráda. Ušetřím plyn, čas a nervy při návštěvě Zemana.

janky3 janky3

5. 2. 2023 02:35

radekhk: Kdysi, když platily normy, jsem kupovávala jelítka a také z nich dělala zabíjačkovou polévku, vyvařila jsem kosti od krkovičky a kotlet, někdy jsem odkrojila spodní čast bůčku. Majoránku si pěstuji a je to síla. Ale nyní se to nedá jíst a navíc tam cpou koření, které to kazí. Uzeniny už nekupuji vůbec, jen šunku a Oravskou slaninu, najdu-li libovou.

janky3 janky3

5. 2. 2023 02:16

magdalenka: Oni (od nich jsme dostali základ) vařili maso s bobkovým listem, s novým kořením a kuličkami pepře. Tak už nebylo třeba přidávat.

Merylas Merylas (moderátorka)

3. 2. 2023 15:59

Taky jsme dělávali domácí zabijačky, tady bych vynechala ten vývar v kostce. Spíš bych si uvařila trochu vývaru z vepřových kostí.

magdalenka magdalenka

3. 2. 2023 15:32

Pridávam do podobných polievok aj nové korenie...tým sme nešetrili pri príprave krvavničiek, takže preto aj do polievky.

radekhk radekhk

3. 2. 2023 14:23

Já pocházím z malé vesničky kde se dělaly zabíjačky od nepaměti a ,,pdelačka" dělala vždy do brutaru aby bylo pro sousedy , rodinu a něco zbylo samozřejmě doma.. s kámoši stejně smyšlejícíma v práci jsme dali hlavy dohromady , zajeli do řeznictví a koupili vepřovou hlavu,koleno,lalok a vepřový ořez a šest kroupových jelit... Nandali jsme to do 20-ti litrového hrnce , zatopili v petrách a vařili cca 2,5 hodiny v mírně osolené vodě,poté maso vyndali obrali,nasekali a udělali z něj haši. Vývar jsme opět zahřáli zredukovali tak na 5 litrů a vysypali svlečené jelita, provařil, dochutili a páni skoro jak doma... šlo by to asi i v domácích podmínkách,máme tak se zelím a bramborem kompletní oběd a zbytek polívky do mrazáku , nebo na sezvání sousedů a baštu jak kdysi

rozmarynaH rozmarynaH

3. 2. 2023 12:52

janky3: Souzním s Vámi.:-K

janky3 janky3

3. 2. 2023 11:16

OMLOUVÁM SE? ŽE TO PÍŠI SEM, ALE POTŘEBOVALA JSEM SI POKECAT A REAGOVAT NA KOMENTÁŘ.
Marie Svarcova: My jsme nikdy zabíjačku nedělali, neboť jsme bydlili ve městě. Vesnici jsme si užili o prázdninách u babičky v Ražicích. Ta měla králíky a slepice, ale nezabíjela je sama. Někdo se vždy našel. U babičky v Písku měli prasátko, které umřelo věkem, neboť mezi nimi vznikl přátelský vztah a kamaráda přeci nesežeru. Právě tak slepice si užívaly důchodu. Pak už se jen měly. Nyní bydlím v malé vísce, kam jsme utekli s manželem z města. Manžel mně zemřel, ale já už si nedovedu představit, že bych odtud odešla. Božský klid, jen občas zaštěká pes a ráno mě budí kohouti, od jara pak ptáci. Zpívají tak krásně, že by je mohla trumfnout snad jen hudba Smetanova či Verdiho. Občas dostanu sklenici krevního základu a tak si to užiji tak, že až světélkuji.:-D

Marie Svarcova Marie Svarcova

3. 2. 2023 09:49

:-)<3:yes: tu bych si moc ráda dala ale kde jsou ty časy kdy jsme dělávali zabíjačky :-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: vývar masový, kroupy, vývar masový, majoránka, česnek, cibule, olej

TopRecepty.cz

Zabíjačková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PN13y