100 ml | majonéza | |
1 ks | karotka | |
1-2 lžičky | citronová šťáva | |
150 ml | bílý jogurt | |
3 řapíky | řapíkatý celer | |
300 g | maso kuřecí pečené | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř |
Uvařené nebo upečené kuřecí maso nakrájíme na jemné kousky. Lze použít zbylé maso z vývaru, pečeného kuřete apod. Stonky řapíkatého celeru podle potřeby oloupeme, nakrájíme na drobno a spaříme vroucí vodou. Celer necháme okapat a zcela vychladnout. Oloupanou karotku nakrájíme na jemné proužky. Takto připravené suroviny promícháme v míse s citronovou šťávou. Přidáme sůl, mletý černý pepř, vše spojíme jogurtem a majonézou a necháme několik hodin v chladu rozležet, aby se chutě prolnuly. Celerový salát s kuřecím masem podáváme jako předkrm nebo chuťovku s opečenými toasty. Je také skvělou večeří.
Celer v receptech: Jak si na něm pochutnat?
Bulvový celer je ideální surovinou pro všechny, kteří se snaží zhubnout. Obsahuje minimální množství kalorií, oproti tomu poměrně dost vitaminů a minerálů. Tvoří základ mnoha zeleninových polévek, ale dá se konzumovat i v mnoha dalších podobách - syrový v pomazánkách a salátech, smažený, pečený i plněný. Vybrali jsme pro vás 10 skvělých receptů a v těchto úpravách si ho doslova zamilujete!
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena