240 g | vařená cizrna | |
400 g | loupaná rajčata | |
2 lžíce | olej | |
1 lžička | kmín | |
1 lžička | kurkuma | |
1 lžička | garam masala | |
1 ks | cibule | |
2 stroužky | česnek | |
200 ml | kokosové mléko |
Cibuli a česnek nakrájíme najemno a dáme orestovat na pánev, poté přidáme loupaná rajčata a necháme vařit.
Poté přilijeme kokosové mléko, přidáme koření (kmín, kurkumu, gram masala ) důkladně promícháme a chvilku povaříme. Nakonec přidáme cizrnu a dochutíme solí a pepřem. Zhruba 5 minut povaříme a poté ihned podáváme.
Cizrnové kari s kokosovým mlékem je vynikající s rýží.
Zahřejte se kořením aneb kari v receptech
Kari - úžasně voňavá a nezaměnitelná směs koření složená hlavně z kmínu, koriandru a kurkumy, která kari dodává zářivě zlatou barvu. Pojďme se podívat na pár receptů, ve kterých kari nesmí scházet.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena