Recept na nejlepší domácí housky, který jste kdy jedli. Recept mám po babičce.
300 g | hladká mouka |
200 g | polohrubá mouka |
1 lžička | sůl |
1 lžíce | cukr |
1 ks | vejce |
1 ks | žloutek |
3 lžíce | sádlo |
0.25 l | mléko |
30 g | droždí |
Z vlažného mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouky, sůl, přidáme vejce, žloutek, rozpuštěné sádlo, vykynutý kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na 12 kousků a ty pak ještě na tři a upleteme housky.
Housky dáme na plech s pečícím papírem a necháme ještě chvíli kynout. Potřeme olejem, posypeme sezamem, mákem a pečeme na 190 °C 20 minut.
Domácí housky po babičce podáváme podle chuti jako přílohu, na snídani apod.
Chystáte se připravit vajíčkovou pomazánku ze zbylých vajíček? Upečte si k ní voňavé a křupavé domácí rohlíky, housky nebo výbornou cibulovou bagetku!
autor Horáková M.
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena