Lahodný recept nejen pro milovníky italské kuchyně. Domácí těstoviny s houbami a typickým italským sýrem.
náplň | |
---|---|
200 g | žampióny |
2 stroužky | česnek |
sůl | |
olej | |
těsto | |
80 g | semolinová mouka |
170 g | celozrnná špaldová mouka |
2 lžíce | olej |
voda | |
na ozdobu | |
1 svazek | nať jarní cibulky |
20 dkg | parmezán |
podle potřeby | |
olivový olej |
Houby nakrájíme na malé kousky a vložíme na pánev s olejem. Jemně osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, osolíme a občas zamícháme, dokud se houby neuvaří. Poté houby necháme vychladnout.
Těsto na ravioli připravíme smícháním všech surovin v míse. Vodu přidáváme postupně, aby vzniklo pevné a pružné těsto. To pak necháme třicet minut odpočinout zabalené ve fólii.
Uvařené houby pomocí kuchyňského robota nasekáme, abychom získali hrubší směs. Těsto vyválíme a pomocí formičky vykrajujeme ravioli, které plníme připravenou houbovou směsí. Pevně uzavřeme. Ravioli vaříme ve vroucí vodě tři minuty.
Houbové ravioli podáváme bohatě posypané parmezánem, zdobíme jarní cibulkou nasekanou najemno a nakonec pokapeme kvalitním olivovým olejem.
Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem
Domácí tagliatelle ve smetanové omáčce s kousky kuřecího masa, sušených rajčat a bazalkovým pestem, lehce pikantní a velmi dobré. Recept je trochu náročnější na čas díky přípravě domácích těstovin, ale výsledkem je oběd, na kterém si opravdu pochutnáte.
Recept na houbového kubu krok za krokem
O vánočním čase nesmí na stole chybět houbový kuba. Dnes si tuto staročeskou klasiku z krup připravíme krok za krokem.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena