Italský čokoládový koláč s mandlemi
Hříšně dobrý po čokoládě, lahodný po másle, vhodný i pro bezlepkáře. Takový je koláč pocházející ze slunné Itálie. Je zcela bez mouky, tu totiž nahradí její mandlová verze. Kombinace chutí čokolády a ořechů je prostě neodolatelná.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 16 037 kJ / 3 833 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,26 g |
Tuky | 262,21 g |
Vláknina | 34,04 g |
Cholesterol | 736 mg |
Sodík | 300 mg |
Sůl | 0,79 g |
Sacharidy | 279,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Torta caprese je italský koláč bez mouky vyrobený z čokolády a mandlí nebo lískových oříšků. Dort pojmenovaný podle ostrova Capri, ze kterého pochází, je široce známý a oblíbený zejména v nedaleké Neapoli v Itálii.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 4. 2024 18:23
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ananasové kytičky
Přidáno před 4 hodinami
Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Přidáno před 5 hodinami
Caesar salát wrap
Přidáno před 6 hodinami
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 20 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Buchta - prošívaná deka
Nicoolka uvařila před 22 minutami
Krémová pórková polévka
eliskac uvařil před 49 minutami
Mrkvový řez
Petula69 uvařila před 2 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
Pavelvan uvařila před 2 hodinami
Uzený vývar s uzenými knedlíčky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
Mafka uvařila před 3 hodinami
Gratinovaná cuketa s brambory
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Kuřecí chuťovky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Margot pohár
Foxina88 uvařil před 3 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
Irena_Hrr uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak využít jednozrnku? Prastarý druh pšenice má měkká a lehce křupavá zrna, nahradí rýži v rizotu i těstoviny v polévce
Italský sníh, merinque, má specifický způsob přípravy za použití cukrového rozvaru
Další recepty
Suroviny: máslo, čokoláda 80%, cukr moučkový, med, mouka mandlová, kakao, prášek do pečiva, žloutek, bílek, cukr krupice, lupínky mandlové, mandle mleté
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOQ05
1 názor