Krutony ze starších rohlíků z horkovzdušné fritézy
Horkovzdušná fritéza umožní přípravu smažených dobrot s minimem nebo dokonce úplně bez použití oleje. Krutony ze staršího pečiva jsou stejnoměrně opečené, krásně křupou a určitě se budou hodit do mnoha připravovaných pokrmů.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 196 kJ / 286 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,60 g |
Tuky | 2,15 g |
Vláknina | 4,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 624 mg |
Sůl | 1,51 g |
Sacharidy | 55,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Na krutony jsou vhodné rohlíky 2-3 dny staré. Starší se ve fritéze hodně drolí.
U čerstvých nebo 1 den starých rohlíků se musí teplota nastavit na 180 °C a čas na 7-8 minut. V polovině protřepat a prohodit.
Na krutony z chleba jsou vhodné krajíčky chleba o síle cca 1 cm bez kůrky. Také staré 2-3 dny a nakrájené na kostičky 1,5 cm x 1,5 cm. Dělat na 180 °C 4 minuty a v polovině prohodit.
Ale v obou případech doporučuji po malinkých chvilkách do horkovzdušné fritézy nahlídnout a hlídat barvu. Je to jako u trouby, každá fritéza hřeje jinak. Já používám Delimano, 3,5 l.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 7. 2023 21:01
9. 7. 2023 14:48
Je to lepší než rozehřívat velkou troubu nebo smažit na pánvi.
15. 6. 2023 16:08
15. 6. 2023 06:58
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 2 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 5 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno před 16 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 19 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 23 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno 13. 5. 2024 10:14
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí prsa v zeleninové krémové omáčce
esindler@seznam.cz uvařil před 13 minutami
Cibulový quiche
Veronika.cho uvařila před 35 minutami
Vajíčková pomazánka ze tří ingrediencí
Marketa Volfova uvařila před 44 minutami
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
esindler@seznam.cz uvařila před 48 minutami
Sádlové rohlíky se škvarkovými knoflíčky
Rorejsek uvařila před 3 hodinami
Zapečené brambory s hermelínem
Peter xx uvařila před 3 hodinami
Podzimní čočková polévka s křenem
Petra Dvor. uvařila před 4 hodinami
Krémové kokosové řezy
anezka... uvařila před 4 hodinami
Italská čočková polévka
Jaja.27 uvařila před 4 hodinami
Extra rychlé lívance
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma horkovzdušná fritéza: Můžete v ní smažit, vařit i péct buchty
Pět kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Maso je lepší osmahnout, nadýchanost zajistí sníh z bílků a pórek dodá šťavnatost
Jak na chleba ve vajíčku? Aby byl perfektní, potřebujeme dobře ochucená vajíčka a správně rozehřátý olej
Další recepty
Suroviny: rohlík
Krutony ze starších rohlíků z horkovzdušné fritézy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYxz5
4 názory