Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka z tresčích jater s vejci

Tresčí játra jsou velmi zdravá a navíc mají delikátní chuť, a proto se skvěle hodí na přípravu pomazánek. Pomazánku můžeme podávat jen tak s pečivem, nebo ji použít na dochucení chuťovek.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

20. 3. 2023 09:33

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 197 kJ / 1 481 kcal
Bílkoviny58,78 g
Tuky135,04 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 883 mg
Sodík 2,08 g
Sůl4,78 g
Sacharidy7,45 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj : Natálie / Recepty od maminky

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

7. 9. 2023 10:21

Moanka: :-) moc děkuji za všechny komentáře i fotečky - od 23.8 jsem měla problém a nic nefungovalo, snad už to bude OK - omlouvám se za pozdní oidpovědi :-K

Moanka Moanka

6. 9. 2023 03:28

Moc děkuji za výbornou pomazánku. 👌 Pohostila jsem jí své nejbližší, měla úspěch. 😋
Hezký den přeji… 😊😉

Marie Svarcova Marie Svarcova

22. 3. 2023 15:56

Nadja: :-) děkuji za komentář, také dělám a máme všichni rádí chlebíčky s tresčími játry ale to je fakt velká spotřeba tak jen o svátcích nebo na nějakou oslavu, tohle jsem udělala pro návštěvu , ve všední den ,nestihla bych jít do obchodu a doma byla jen 1 krabička těch uzených. Sýr do toho rozmačkám vidličkou jak je v 1.ods. nějaký šotek mi podstčil strouhání :-D jdu to opravit . Díky a přeji krásný zbytek dne .

Nadja Nadja

22. 3. 2023 15:20

Určitě moc dobrá pomazánka. My milujeme tresčí játra, ale do pomazánky by mi jich bylo líto dávat - dělám z nich jednoduché chlebíčky - dám kousky jater na máslem pomazaný plátek veky a navrch kroužky cibule.
Ze zbytku surovin dělám samostatnou sýrovovajíčkovou pomazánku.
Ještě dotaz ke strouhání taveného sýra - to ho dáváš předem zmrazit, aby se nechal strouhat? - já ho jenom spolu s majonézou nebo máslem rozetřu vidličkou (kupuji takový měkkoučký ve střívku).
Ale asi si někdy "ukradnu" kousek jater z plechovky a vyzkouším. ;-)

Marie Svarcova Marie Svarcova

21. 3. 2023 21:06

Anna Kocikova: :-) Bylo to napsané na té plechovce a opravdu voněla uzením, moc dobrá a asi jsem je koupila v Albertu :-K krásný večer

Anna Kocikova Anna Kocikova

21. 3. 2023 20:42

Tresčí játra s uzenou příchutí neznám,ale pomazánka vypadá velice dobře:-K

Marie Svarcova Marie Svarcova

21. 3. 2023 13:40

ing.zdenek.trojan@seznam.cz: :-) Moc děkuji a přeji krásný den :-K

Delikatesa

Marie Svarcova Marie Svarcova

20. 3. 2023 19:10

RubyRom: :-) děkuji, napřed jsem myslela , že je to stejná jako máš Ty a nakonec jsem ji zkusila přidat, je trochu jiná:-K Měj se krásně pohodově

RubyRom RubyRom

20. 3. 2023 19:04

Výborná pomazánka :yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: tresčí játra, vejce, sýr tavený, majonéza, česnek, cibulka jarní, sůl

TopRecepty.cz

Pomazánka z tresčích jater s vejci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6ZyK