sůl | ||
1 ks | cibule | |
50 g | sádlo | |
2 dl | kysaná smetana | |
30 g | hladká mouka | |
500 g | vepřové maso | |
mletá sladká paprika | ||
700 g | kysané zelí |
1. Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.
2. Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme mletou papriku, podlijeme a maso podusíme téměř doměkka.
3. Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme doměkka.
4. Takto připravený segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.
TIP k přípravě segedínského guláše
Cibule můžeme přidat i více, té v guláši není nikdy dost. Kromě mleté sladké papriky můžeme přidat i papriku uzenou. Pokud místo vody podlijeme kvalitním domácím vývarem, bude chuť guláše ještě lepší. A jak se říká, guláš chutná nejlépe druhý den, takže si ho klidně připravíme dopředu, toto pravidlo opravdu platí.
Foto: Shutterstock.com
Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši
Jsou pokrmy, které si bez knedlíku neumíme představit. Ale jak udělat opravdu dobrý houskový knedlík? Nebo máte raději vídeňský, karlovarský či bramborový? Na vydařené domácí knedlíky potřebujete ten správný recept, vybrali jsme pro vás ty s nejlepším hodnocením.
Správný výběr masa, dlouhé smažení cibule a voňavá paprika. Snad u žádného jiného pokrmu se nedá tolik experimentovat jako právě u guláše. Odvaha kombinovat se vyplatí, kromě masa a papriky můžeme přidat řadu dalších surovin.
Autor:59
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena