Osvěžující a lahodný lehký dezert, který připravujeme jako jednotlivé porce pomocí kulatých tvarovacích formiček.
těsto | |
---|---|
6 ks | vejce |
6 lžic | moučkový cukr |
6 lžic | polohrubá mouka |
krém | |
2 kelímky | mascarpone |
1 kelímek | smetana ke šlehání (31%) |
3 lžíce | moučkový cukr |
směs | |
1 balíček | směs ovoce |
podle potřeby | |
cukr moučka | |
na ozdobu | |
čerstvé ovoce | |
šlehačka |
Základ dortíku bude tvořit jednoduché upečené piškotové těsto, které připravíme z mouky, vajec a moučkového cukru - z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme moučkový cukr, znovu vyšleháme do tuhé pěny, zlehka vmícháme žloutky. Nakonec opět zlehka přimícháme mouku, kterou přidáváme po částech a přes sítko. Jemné piškotové těsto zpracujeme rychle, rozetřeme jej na plech s pečicím papírem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 15 - 20 minut při teplotě 170 °C.
Z upečeného a vychladlého piškotu vykrajujeme kolečka o stejném průměru.
Krém připrvíme z mascarpone, smetany ke šlehání a moučkového cukru, řádně vyšleháme.
Libovolné mražené ovoce - jahody, maliny, směs lesního ovoce - necháme pozvolna rozehřát a přidáváme do něj postupně cukr, až získáme hustou ovocnou směs. Trochu této směsi můžeme vmíchat do krému z mascarpone.
Do formiček na dno položíme piškotové kolečko, na ně pak 2 - 3 tři lžíce krému, přiklopíme druhým kolečkem, opět poklademe krémem, poslední horní vrstvu bude tvořit směs ovoce. Tu pak zalijeme ovocnou želatinou připravenou podle návodu.
Svěží dezert s ovocem a mascarpone můžeme dozdobit čerstvým ovocem, šlehačkou a čerstvou mátou. Podáváme vychlazený.
Jak zahnat mizernou náladu? Sáhněte po božských dezertech
Letošní rychlý konec léta vyloženě nabádá ke špatné náladě a chmurám. Nedejte jim šanci! Zkuste si zlepšit den a připravte si jeden z luxusních dezertů., které jsme pro vás pečlivě vybírali.
Vtipné dorty (nejen) k narozeninám
Dort k narozeninám – to už je dnes veliký kumšt. Komu nestačí osvědčená klasika, chce zapůsobit, ohromit a třeba i rozesmát, ten má rozhodně o čem přemýšlet. Famózních dortů je plný internet a nabídky cukráren se stále víc snaží o originalitu v pravém slova smyslu. Co když ale nemáte vůbec představu, jak by měl takový dort vlastně vypadat?
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena