Zapečené flíčky se zelím hlávkovým
Někdy není mnoho času na zdlouhavé přípravy jídla. Přitom existuje více pokrmů, kde pouze z několika surovin vykouzlíte výborné syté obědy či večeře. Recept na flíčky s karamelizovaným zelím je jedním z nich.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 11 064 kJ / 2 644 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,31 g |
Tuky | 107,47 g |
Vláknina | 26,10 g |
Cholesterol | 594 mg |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 2,42 g |
Sacharidy | 329,95 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Ze zelí vyřízneme tvrdý střed a postupujeme až do požadované váhy odebíráním listů. Zbylá menší hlávka zelí vydrží pak mnohem dále než půlka nebo čtvrtka zelí, kterou bychom odkrojili a zabalili do fólie.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 12. 2023 13:38
zuzi777a: děkuji za komentář - kousek je málo já to mám moc ráda i nezapečené krásný den
4. 12. 2023 13:26
Zrovna mi čeká v ledničce kousek zelí. Dnešní večeře budou flíčky! Děkuji za tip!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 48 minutami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 5 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 7 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 8 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 1 hodinou
Jahodové řezy
Soninka uvařila před 1 hodinou
Kuřecí plátky na sušených rajčatech, bylinkách a česneku
Ivapur uvařila před 1 hodinou
Polévka z mladého zelí
terezaST uvařil před 1 hodinou
Babiččin perník
horackovapetra uvařila před 1 hodinou
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
Pavla.D uvařila před 1 hodinou
Kuřecí špíz s jogurtem
MAMINECKA uvařil před 2 hodinami
Ananasové řezy s krémem a ořechy
dexulka uvařila před 2 hodinami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
HancaSvarc uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Jak zapéct palačinky s tvarohem. Udělejte z oblíbených palačinek ještě luxusnější dobrotu
Další recepty
Suroviny: těstoviny flíčky, zelí bílé, sádlo, slanina, sůl, cukr, pepř, vejce, sádlo, strouhanka
Zapečené flíčky se zelím hlávkovým
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6NE9
2 názory